Haber Detay

Yıldız Sarayı Vakfı’nın Kültürlerarası İletişime Katkı Sağlayan “Göbeklitepe: İnsanlık Tarihi Yeniden Yazılıyor Projesi” Şanlıurfa’ da Gerçekleştirildi.

• Tarih : 27.11.2019

YILDIZ SARAYI VAKFI’ NIN KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİME KATKI SAĞLAYAN “GÖBEKLİTEPE: İNSANLIK TARİHİ YENİDEN YAZILIYOR PROJESİ” ŞANLIURFA’ DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Yıldız Sarayı Vakfı (YSV) Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun ev sahipliğinde, 26 Kasım Pazartesi akşamı gerçekleştirilen  “Zamanın Mirası Fotoğraf Sergisi” doğduğu topraklarda hayat buldu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü desteği ile gerçekleştirilen “Göbeklitepe: İnsanlık Tarihi Yeniden Yazılıyor Projesi”, kapsamında “Cumhurbaşkanlığı Büyük Kültür Ödülü” sahibi   İzzet Keribar ve İtalyan fotoğraf sanatçısı Francesco Cicconi’ nin çektiği Göbeklitepe fotoğraflarından oluşan   “Zamanın Mirası Fotoğraf Sergisi” nin açılışı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Sanat Sokağı’nda gerçekleşen etkinliğe, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ ün yanısıra Kalyon Grup Yönetim Kurulu Üyesi Reyhan Kalyoncu, Acar Şirketler Topluluğu Genel Müdürü Funda Acar, işkadını Selma Bezmen Türkeş, Habertürk yazarı  Nihal Bengisu Karaca, Milliyet gazetesi yazarı Songül Hatısaru gibi iş, medya ve cemiyet dünyasının tanınmış isimleri de katıldı. Programa YSV Mütevelli Heyet üyeleri Mergül Kotil, Olcay Aydemir, Ayşe Ögüz (YSV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Doç. Dr. Zahide Ayyıldız Onaran, Prof. Dr. Can Bilgili ile birlikte İtalyan seyahat acentası sahipleri, bloggerları,  İtalyan seyahat yazıları yazan köşe yazarları da iştirak etti.

Sergi açılışında konuşan YSV Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, “Türkiye’nin kültür diplomasisi alanında etkin çalışmalar yürüten bir ülke olduğunu ve bununla birlikte sivil toplumunda buna katkı vermesinin önemini” belirtti.

Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, “Yıldız Sarayı Vakfı olarak da kültür, sanat ve tarih alanında uluslararası boyutta katkı sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İtalya’da gerçekleştirdiğimiz Göbeklitepe’nin ve Urfa’nın zenginliklerini ortaya koyduğumuz çoklu faaliyetlerimizden sonra, şimdi de İtalya’nın her biri kendi alanında kıymet ifade eden temsilcileriyle kültür diplomasisi kanallarını inşa etme adına, kendilerini şehrimizde ağırlayarak, bu bağları sağlamlaştırabilmenin memnuniyetini hissediyoruz. Önümüzdeki ay içinde de inşallah, 2019 Göbeklitepe Yılı kapsamında İstanbul’da lansmanını gerçekleştireceğimiz, Türkçe, İtalyanca, İngilizce basacağımız üç farklı kitap ile bu büyük kültür mirasına kalıcı eserlerle de katkı sunacak, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sergiyi İstanbul’ la da buluşturacağız” dedi.

Yıldız Sarayı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu tarafından T.C Kültür ve Turizm Bakanı Ahmet Misbah Demircan, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynep Abidin Beyazgül’e teşekkür plaketi takdim edilerek, tüm misafirlere PTT Pul Müzesi’ nin “Göbeklitepe” için hazırladığı özel pul koleksiyonu hediye edildi.