Haber Detay

Yıldız Sarayı Vakfı Geleneksel İftar Daveti

• Tarih : 27.05.2019

Yıldız Sarayı Vakfı (YSV) Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun ev sahipliğinde Pera Palas Oteli’nde, 21 Mayıs Salı akşamı AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirilen iftar programında Türkiye’nin milli kültür seferberliğine yapılabilecek katkılar ele alındı.

İftar davetine, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Timur Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, DEMSA Yönetim Kurulu Başkan Demet Sabancı Çetindoğan, Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, İhlas Holding Medya Grup Başkanı Aslıhan Ören, Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ve eşi Reyhan Kalyoncu, Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve  Buket Taşdelen, Feryal Gülman, Zafer Kozanoğlu, Esra İzler Erandan, Roula Habbab, Emine Erdem, Işıl Rençber gibi cemiyet ve iş dünyasından çok sayıda seçkin davetlinin yanısıra Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe Ögüz, Mergül Kotil, Selin Bozkurt, Ali Serim, Hakkı Yıldırmaz  iştirak etti.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş iftar davetinde yaptığı konuşmada “Vakıfları çağdaş dünyanın imkanlarını da göz önünde bulundurarak bugünün koşulları içerisinde yenilemek ve 21.yüzyıl insanları önünde büyük bir insanlık hizmeti haline getirmek gerekmektedir. Vakıflar bakımından ifade etmek gerekirse birincisi mevcut vakıflarımızın, vakfiyelerimizin her birisinin diriltilerek aslına uygun şekilde kullanılabilmesi sağlanmalıdır. Diğer önemli mesele de vakıfları çağdaş dünyanın imkanları da göz önüne alınarak, 21. yüzyıl insanlarının önünde büyük bir insanlık  hizmeti verilebilecek hale getirmektir. Yıldız Sarayı Vakfı’nın da önemli meselelerinden birisinin  bu iki alana yoğunlaşmak olduğunu ifade etmek isterim” dedi

Programın açılışında konuşan YSV Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Vakfın gerçekleştirdiği sanat, kültür, tarih alanındaki yayın, araştırma ve proje faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2019’un Göbeklitepe yılı olarak ilanını müteakip, bu konuda İtalya’da gerçekleştirmekte oldukları projelerin yanı sıra çeşitli Anadolu illerinde yürütülen projelerden de bahsetti.

Prof. Dr. Karahan Uslu, “Bir iftarımızda daha Necip Fazıl’ın “eğer tadını bilirseniz ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir” ifadesinden ilhamla 37. yılımızda da ‘paylaşmak berekettir’ diyen kültürümüzün bu güzel uygulamasını toplumsal bir miras olarak gerçekleştiriyoruz. YSV olarak çalışma alanlarımız aracılığıyla medeniyet köklerimize sahiplenip, kutuplaşmadan uzak duran bir bakışla, ülkemizin o muhteşem kültürel çeşitliliğini muhafaza ve geliştirme sürecine katkı vermeye devam ediyoruz” dedi.

Yıldız Sarayı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu tarafından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’a günün anısına özel duvar tabağı, Hüsnü Akhan, Ethem Sancak, Zeynel Abidin Erdem, Ali Serim, Neslihan Torun Kaya’ya  ise teşekkür plaketi takdim edildi.