Loading...

Haber Detay

COVID-19 Sonrası Türkiye’sini Müzakere Ettik, Sosyal Paydaşlar Olarak Bir Araya Geldik

  • Tarih : 26.06.2020

Yıldız Sarayı Vakfı olarak ‘Yeni Normalde Kriz Fırsata Dönüştürülebilir mi: Kültür Sanat STK’ları Çalıştayı”nı 26 Haziran 2020’de gerçekleştirdik.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla düzenlediğimiz Çalıştayda, pandemi sonrası kültür-sanat alanında oluşan etkilenmeler, bu sürecin yeni ve yaratıcı çözümlerle aşılabilmesine yönelik tespit ve öneriler ele alınıp, yaratıcı sektörlerin varoluşuna faaliyetleriyle ile katkı sağlayan sivil toplum kuruluşlarının alana özgü ihtiyaçları, gelecek perspektifleri değerlendirildi.

Moderatörlüğü YSV Mütevelli Heyet Başkanı, Çankaya Üniversitesi HİR Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu tarafından gerçekleştirilen çalıştayda; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcıları Ahmet Misbah Demircan, Özgül Özkan Yavuz ile Yönetim Kurulu üyelerimizin yanısıra; alanın etkin sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olan İnci Aksoy (EKAV), Görgün Taner (İKS)V, Meriç Öner (SALT), Bülent Katkak (TURİNG), Arzu Sabancı (EPOS 7),Ali Güreli (Contemporary İstanbul Vakfı) ,Selin Bozkurt (YSV/İİSD), Emrah Kılıç (BKSV), Elif Dağdeviren (TÜRSAK), Kenan Yavuz (KYEM), Şerafettin Yılmaz (TKHV), Demet Sabancı Çetindoğan (YSV/ONE Derneği), Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman (CİV), Agah Uğur (SAHA Derneği) davetlilerimiz arasında yer aldılar.

Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de yürüttüğümüz çalışmalarda sunulan tespitlerle sivil toplum kuruluşları ve kamusal karar alıcıları bir araya getirdik ve ülkenin gelecek perspektifine ortak aklı harekete geçirmek suretiyle, sanat ve kültür alanı üzerinden katkı sağladık.